Ekologisk frukt…

Jag hade bestämt mej idag när jag gick till affären för att verkligen leta efter & bara köpa ekologisk frukt om det fanns… Det fanns det… Mer än jag sett förut!

Jag trodde ju att tex alla päron låg på samma ställe (som bananerna) och att det därför inte funnits några alternativ, men så var det inte! Det fanns en hylla med bara ekologiska frukter, inga mängder men de vanligaste. 🙂

Priset däremot… Tex päron 3ggr så mycket som ”vanliga”, tomaterna likaså, apelsinerna kändes ok, bar 2ggr mer… Jag vet att det är så men jag blev lite chockad i varje fall! Bananerna kostar ju bara 3-4kr så mycket som ”vanliga”. Då känns det inte som ett svårt val ens!

Det blev inte så mycket frukt 🙁

Måste prata med min man & vi måste bestämma oss för vad vi tycker är viktigast – må bra, bra miljö & bra arbetsförhållanden eller våra pengar. Svaret kändes ju ganska givet nu 😉 Vi har pengar över så att vi kan köpa de varorna som vi alla borde göra alltså borde jag inte ens fundera… Men jag/vi har ju en budget att försöka hålla också. Borde nog stretcha ut matpengen lite istället för att låta bli frukten…

Hur gör ni?

Lämna en kommentar

17 − nio =