Säkert 8-10port…
Ingredienser
10 grillkorvar (hade 3 tjocka & 3 tunnare)
500 g wokgrönsaker
400 g krossade tomater (hade 2 påsar egen krossade, tror det är ungefär 200g/st)
4 dl crème fraiche
2 dl grädde
Slängde ner ca 2dl stora vita bönor också, eftersom jag tycker att vi borde äta mer av det!
Curry
Grillkrydda
Salt
Peppar
6 port. ris
Beskrivning
Börja med att koka riset.
Skiva korven i slantar och stek, tillsätt wokgrönsakerna. Låt wokgrönsakerna bli varma. Krydda sedan med curry och grillkrydda. Jag borde ha hoppat över curryn eftersom jag egentligen inte gillar det… ;( Det smakade ok ändå men det hade kunnat vara enbart grillkryddan enligt mej. Häll sedan över tomaterna, crème fraichen och grädden. Nu hade jag i bönorna. Salta och peppra.
Smöra en gratängform och lägg riset i botten. Häll över korvblandningen och sätt in i ugnen på 200°. Ta ut gratängen när den fått lite färg, efter cirka 15-20 minuter. Ät tillsammans med en god sallad!
Enkelt & bra till matlådor. Fryste in resterna. Hoppas det går bra fast det var ris med, det var ju krämigt så det borde inte vara några konstigheter!
Jag har recept på korv om du vill ha, jättegott och utan tillsatser =) Säg till så skickar jag dom, men du behöver i och för sig köttkvarn och korvhorn!