Korvgratäng

Krämig korvgratäng

Säkert 8-10port…

Ingredienser

10 grillkorvar (hade 3 tjocka & 3 tunnare)
500 g wokgrönsaker
400 g krossade tomater (hade 2 påsar egen krossade, tror det är ungefär 200g/st)
4 dl crème fraiche
2 dl grädde

Slängde ner ca 2dl stora vita bönor också, eftersom jag tycker att vi borde äta mer av det!
Curry
Grillkrydda
Salt
Peppar

6 port. ris

Beskrivning

Börja med att koka riset.

Skiva korven i slantar och stek, tillsätt wokgrönsakerna. Låt wokgrönsakerna bli varma. Krydda sedan med curry och grillkrydda. Jag borde ha hoppat över curryn eftersom jag egentligen inte gillar det… ;( Det smakade ok ändå men det hade kunnat vara enbart grillkryddan enligt mej. Häll sedan över tomaterna, crème fraichen och grädden. Nu hade jag i bönorna. Salta och peppra.

Smöra en gratängform och lägg riset i botten. Häll över korvblandningen och sätt in i ugnen på 200°. Ta ut gratängen när den fått lite färg, efter cirka 15-20 minuter. Ät tillsammans med en god sallad!

Enkelt & bra till matlådor. Fryste in resterna. Hoppas det går bra fast det var ris med, det var ju krämigt så det borde inte vara några konstigheter!

1 tanke på “Korvgratäng

  1. Jag har recept på korv om du vill ha, jättegott och utan tillsatser =) Säg till så skickar jag dom, men du behöver i och för sig köttkvarn och korvhorn!

Lämna ett svar till Sarah Svensson Avbryt svar

fem × två =