25g jäst
50g smör
5dl mjölk
1tsk salt
2tsk socker
1-2tsk malen anis & fänkål
8dl grahamsmjöl
4dl vetemjöl
Smält fettet, tillsätt mjölken, ljumma till 37 grader.
Häll över jästen & rör tills den löst upp sej.
Tillsätt salt, socker & kryddor.
Arbeta in grahamsmjölet och så mycket av vetemjölet att degen känns smidig.
Jäs 30min.
Arbeta ihop degen i bunken, knåda in resten av mjölet.
Dela i 3 lika stora bitar, kavla till tunna plattor, 30*40cm.
Sporra ut rutor ca 8*5cm, nagga med gaffel.
Pensla med mjölk & vänd i grahamsmjöl.
Grädda ca 4min i 250grader.
Kallna på galler
Jag har aldrig orkat gjort 3 lika stora delar och sporrat rutor utan har bara kavlat ut, så runt som det har gått. Alltså har det blivit lite olika storlek & väldigt varierad form…
Har även behövt haft dem längre i ugnen. Har haft de i ugnen 4min, sen när alla är klara har jag lagt alla som känts för mjuka ett tag till.