6port
600g hoki
250g räkor med skal
170g kräftstjärtar (frysta, de inlagda har nått E-nr i sej)
2 vitlöksklyftor
1msk smör
1krm cayennepeppar
2dl grädde
2msk mjöl
1dl ost (vi hade ingen ost i, det gick bra ändå!)
1 röd paprika
1/2dl gräslök
4 portioner potatismos:
8 potatisar
50g smör
2dl mjölk
salt, vitpeppar, 1 ägggula
Koka potatisen.
Dela fisken i 3cm grova bitar. Lägg på ugnssäkert fat.
Fräs räkor & kräftstjärtar med vitlök i smöret.
Ha i cayennepeppar, grädde & mjöl. Rör ihop.
Ha i ost, paprika & gräslök.
Gör moset, spritsa runt fisken.
Lägg räkblandningen över fisken.
Ställ i ugn 225grader 20min
Jag gjorde inget mos utan ställde den i ugnen med fisk & räkblandning.
Serverade istället med ris. Det var toppen!