Hemgjord majo

När det väl börjar bli tjockt så är det riktigt kul att ha gjort majonnäs!

Tyvärr händer det lite då & då att det aldrig blir tjock!! Vet inte varför… Är noga med att temperaturen är lika på alla ingredienser, att bunken är ren & sen vet jag inte om det är något mer att fundera på??

Juni-12. Ett tips! Ha oljan i kylen, då har allt samma temperatur jämt, du behöver inte planera & ta fram ingredienserna i förväg för att de ska få samma temperatur!

2 st äggulor

1tsk senap (dijon blir godast)

1msk vitvinsvinäger

ca 2.5dl olja (utan smak!!!)

lite salt & peppar

Vispa ihop  gulor, senap & vinäger.

Tillsätt oljan, under vispning, först droppvis sen lite snabbare när den börjat bli tjock.

Elvisp är ett måste 🙂

Ha i mer olja om det behövs.

Smaka av med salt & peppar.

Lämna en kommentar

nio − 6 =