Leilas dinkelbullar

14st

Supergoda & degen är väldigt lättjobbad!

35g jäst

1tsk hel kummin

1tsk hel anis

50g smör

2msk honung

3dl kallt vatten

1dl solrosfrön

1dl pumpakärnor

2tsk flingsalt

1dl dinkelfullkornsmjöl

1dl grahamsmjöl

2dl siktat dinkelmjöl (jag hoppade över & tog bara dinkelfullkornet, blev för snål i affären…)

4-5dl vetemjöl special

Jag gjorde *3 för att det blev enklast med jästen… + att det är lika bra att göra när jag ändå håller på, det tar ju inte speciellt mycket längre tid!

Smula jästen.

Stöt kummin & anis.

Smält smöret ihop med kryddorna & honungen.

Dra bort från värmen, ha i kallt vatten – Häll över jästen.

Rosta solrosfrö, pumpakärnor & salt i torr panna. Blanda med vätskan.

Blanda ner lite mjöl i taget, tills den släpper från kanterna, den ska vara lite kladdig.

Arbeta långsamt i maskin ca 20min!!!! (Jag gjorde nog bara 5min…)

Jäs till dubbelstorlek, ca 45min.

Gör 14 bullar, jäs ca 1h.

Pensla med uppvispat ägg & strö över flingsalt, pumpakärnor & solrosfrön.

Grädda i 200grader ca 10min.

Lämna en kommentar

17 − 11 =