14st
Supergoda & degen är väldigt lättjobbad!
1tsk hel kummin
1tsk hel anis
50g smör
2msk honung
3dl kallt vatten
1dl solrosfrön
1dl pumpakärnor
2tsk flingsalt
1dl dinkelfullkornsmjöl
1dl grahamsmjöl
2dl siktat dinkelmjöl (jag hoppade över & tog bara dinkelfullkornet, blev för snål i affären…)
4-5dl vetemjöl special
Jag gjorde *3 för att det blev enklast med jästen… + att det är lika bra att göra när jag ändå håller på, det tar ju inte speciellt mycket längre tid!
Smula jästen.
Stöt kummin & anis.
Smält smöret ihop med kryddorna & honungen.
Dra bort från värmen, ha i kallt vatten – Häll över jästen.
Rosta solrosfrö, pumpakärnor & salt i torr panna. Blanda med vätskan.
Blanda ner lite mjöl i taget, tills den släpper från kanterna, den ska vara lite kladdig.
Arbeta långsamt i maskin ca 20min!!!! (Jag gjorde nog bara 5min…)
Jäs till dubbelstorlek, ca 45min.
Gör 14 bullar, jäs ca 1h.
Pensla med uppvispat ägg & strö över flingsalt, pumpakärnor & solrosfrön.
Grädda i 200grader ca 10min.