Världens godaste chokladkaka!

150g smör

3dl socker

1dl kakao

2tsk vaniljsocker

2 ägg

2dl vetemjöl

Tryffel:

1 dl vispgrädde

2msk smör

200g mörk choklad

Smält smöret. Ha i alla andra ingredienserna till kakan.

Häll ut i form med löstagbar kant. (Springform har jag lärt mej att det heter ;))

Grädda i 175 grader, ca 20 min. Den ska vara kladdig!!

Gör tryffeln:

Koka ihop grädde & smör.

Hacka ner chokladen.

Bred över kakan.

Ställ kallt.

Mums!

Den här gången blev jag för snål på affären & köpte bara 100g choklad – den är så in i bängen dyr! Ca 30-35kr/100g…

Alltså gjorde jag bara 1/2 sats av tryffeln. Det blev bra, inte så mastigt som det kan bli annars. Jag kommer nog variera mej lite för tryffeln är väldigt god också 😉

Lämna en kommentar

sju − tre =