Leilas jättegoda sirapslimpa

Superdupergott bröd!!Sirapslimpa

Har ännu aldrig misslyckats & är även därför en given favorit 😉

 

Ingredienser:

50 g smör

5dl filmjölk

50g färsk jäst

2dl mörk sirap

2tsk salt

6dl vetemjöl

6dl rågsikt

Gör så här

Smält smöret och blanda med filmjölken.

Värm till fingerljummet.

Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

Knåda in det sista mjölet för hand.

Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.

Baka ut degen till två limpor, lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.

Grädda bröden i mitten av ugnen i 200grader i 35-40 minuter.

Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

Kanongott!

Lämna en kommentar

två × 4 =