Tacogratäng

6port

800g nötfärs

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tärnad paprika

1 msk tomatpure

1/2 dl vatten

3 tsk salt

1 1/2 tsk vitlökspulver  (borde vart lite mer men den tog slut)

2 msk spiskummin

2 tsk cayenne

1 tsk lökpulver (borde vart lite mer men den tog slut)

1 msk koriander (borde ha hoppat över, det är inte så gott..)

2 1/2 msk paprikapulver

1 tsk chilipeppar

2 dl passerade tomater

4 dl mjölkfri creme fraiche eller

2 dl creme fraiche + 1 burk philadelfiaost

1 1/2 dl riven ost

2 avokados

1 dl creme fraiche

vitlök, salt, chilifrukt efter smak!

Tacochips, tomat, gurka, majs, sallad, oliver etc

Gång nr 2 när jag gjorde så tog jag den hemgjorda tacokryddan istället för alla kryddorna. Blev mycket bättre! 😉

Fräs vitlök & paprika i lite olivolja.

Ha i kryddor, tomatpure & vatten. Fräs ett par minuter.

Ha i nötfärsen. Stek tills färsen är klar.

Ha i passerade tomater. Smaka av.

Bred ut creme fraiche & philadelfiaosten på botten av en ugnsform.

Bred köttfärsen över. Strö ev över osten.

Gratinera i 225grader, 20 min.

Gör guacemole under tiden:

Mosa 2 avokados, ha i creme fraiche & smaka av med chilifrukt, vitlök & salt.

Skär alla grönsaker.

Servera ihop med tacochipsen. De som bara smakar salt har inga konstiga Enr i sej, det finns även ekologiska chips!

Alla kryddorna som behövs är naturligtvis istället för Tacopåskrydda & Tacosås. Det är värt att smaksätta själv, du slipper massor av tokämnen & du kan krydda lite som du vill!

Lämna en kommentar

elva + 3 =