4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
1 frp à 200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl grädde
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
Gör under tiden kokostoscaglasyren.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet.
Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Den här blev kanongod!! Jag tror dock att den behöver vara inne lite längre i ugnen första gången eller svalna något för att ha inte kokoset ska sjunka rätt igenom, vilket det gjorde för mej… 🙂