2/6 – 11

Härliga ledighet!

Nu börjar det, S’s 8v ledighet – mysigt 😉

Det firades in med middag bestående av oxfile (den var tillagad tidigare i år & kom nu ur frysen så den blev inte röd alls, tyvärr…), klyftpotatis & BEARNAISE 🙂 Jag drack lite, lite vin, det var smaskens! Ett år sen sist.

Jag lyckades med såsen, den fick stå & vänta medans köttet blev varmt & då skar den sej 🙁 Svordomarna kom… Jag blir så besviken – det är ju så gott när den är bra. MEN då kom jag på det! Jag tester vispa ner allt i en ny äggula & det funkade 🙂 🙂 Härligt! Köttet var ju inte 1a klass men såsen blev bra & potatis är ju potatis liksom…

Framför tvn blev det chips – smaskens! Det går alldeles utmärkt så länge som vi håller oss till enbart saltade. Om vi vill ha smak på dom – vilket jag ivf ofta vill (det är ju jag som vill ha chipsen…) så när det konstiga ämnen i. Men lättsaltat är gott det med .

Konstigt det där, förut innan jag tänkte på Enr så valde jag ganska ofta lättsaltade eller vickningsschips, nu skulle jag alltid välja med smak om jag fick… Snacka om att göra det onödigt jobbigt för sej!

Matlistan är gjord, jag gjorde det enkelt för mej & tog de som var ofotade här på bloggen 😉 Inte alla men vissa, tänkte att jag skulle fota de nu. Jag har redan misslyckats med det kom jag på… Vi åt ärtsoppa & pannkakor(amerikanska) idag, glömde fota båda grejerna…

Till pannkakorna hade vi rabarbermos/chutney/sås(?)/röra – jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Allt äppelmos var slut i frysen, inga bär hade vi heller så jag hackade 3 rabarber, hade ner de i en kastrull med lite vatten & lite socker. De fick koka sönder. Det smakade helt ok, kanske inte toppen till den typen av mat men kan bli bra till sommarens glass. Då får den nog smaksättas med lite vanilj eller kanel kanske??

Jag gjorde glödhoppor ,med stora ändringar av receptet så de kallas säkert inte det, till frukost – gott med nybakt 🙂

Lämna en kommentar

17 + 3 =