Magvärk… :(

OK, nu åker Toyet i sopen!!

I natt hade jag så in i bängen ont i magen & jag tror att det är tuggets fel.. Klämde i mej ganska många igår… Käkade också endel av Zś russin som hade gått ut i datum, kanske kan vara dom?? Dom åker i soporna dom med. Undrar vad det är i dom egentligen, tuggummina alltså. Massor av onödigt ivf!

 

Köp ekologiska russin eftersom de andra tydligen innehåller galet mycket gift! Druvor sprutas mycket & det blir koncentrerat när de torkar. Russinen ska sköljas har jag fått veta idag, pga att de lättare kan innehålla mögelsporer eftersom de är obesprutade. Vi har aldrig gjort det , vet inte riktigt hur det skulle bli heller -bara kladd??

 

Vi har kommit fram till att vi båda klarat av pollensäsongen mycket bättre än vanligt – KAN DET BERO PÅ VAD VI ÄTER/INTE ÄTER?

Eller har det varit lugnt med pollen i år?

 

Köpte naturgodis idag, till fredagsmyset, de med yoghurt & choklad…. Inte alls bra faktiskt men förhoppningsvis gott 😉

Kolla innehållet i en av sorterna: yoghurtarom(1%), förtjockningsmedel: E414, emulgeringsmedel: E322 sojalecitin, arom, glukossirap, vegetabilisk olja, ytbehandlingsmedel: E904, surhetsreglerande medel: citronsyra, konserveringsmedel: E200. Jag får redan dåligt samvete, skulle tagit nötter & popcorn…

 

Om ni inte orkar göra allt utan bara litegrann, håll er då borta från GLUTAMAT.

Djur som utsatts för glutamat under dräktigheten födde ungar som var ointelligenta, kortväxta, kraftigt överviktiga och hade störningar av hormonsystemet. Även gamla har en försvagad barriär mot glutamatets giftverkan.

Det finns även starka indikationer på att glutamat påskyndar utvecklingen av demenssjukdomar som Parkinson och Alzheimers.

Blod-hjärn-barriären är inte heller fullt utvecklad hos barn. Barn är därför extra känsliga för glutamat. Gravida kvinnor som utsätts för glutamat överför detta till det oskyddade fostret och bör därför undvika glutamat.

Enligt : http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/msgveta.htm

Lämna en kommentar

sexton − 8 =