Risotto

Den här är helt underbar tycker jag!

1l  vatten, det ska egentligen vara grönsaksbuljong men nu har jag slutat att använda den ekologiska som jag trodde var bra för det är den inte.

2+2 msk smör

1 msk olivolja

1 gul lök

3dl avorioris

Skal från 1 citron

1 rosmarinkvist/ 1 tsk torkad

saften från 1 citron

4 msk parmesan

3 msk vispgrädde

svartpeppar

extra parmesan

Värm upp vattnet

Smält hälften av smöret med olivoljan, ha i lök & puttra tills den är mjuk.

Tillsätt riset & rör tills det är täckt av smörblandningen.

Häll i 2dl vatten & rör till nästan allt vatten absorberat, tar ca 10 min.

Tillsätt citronskal & rosmarin.

Rör i ca 2dl vatten åt gången tills allt är i, det tar ca 20 min.

Rör ner citronjos, parmesan, grädde & peppar.

Drea kastrullen ifrån värmen & tillsätt det sista smöret.

Låt stå & dra ett par min, krydda efter smak!

Servera med extra parmesan. MUMS!

Lämna en kommentar

fyra × 3 =