7/8 – 11

Helgen är över. Det går fort! Har hunnit baka & måla kottar 🙂

Jag vill bara säga att vi/jag har också ätit färdiga rätter med allt möjligt tok i. Pasta Alfredo är en favorit 😉 Den har inte ätits på många år & det kommer förhoppningsvis inte att hända igen MEN det finns ett litet sug då & då… Visst faller jag för frestelser, godis…  Men det är inte så ofta & vi ger det inte till våra barn! De kommer att få i sej gifter ändå så här hemma kan vi förbjuda köpglass, godis, färdiglagat & dyl.

Jag att om jag inte vet vad det är så kanske jag borde låta bli att äta det??? Det har blivit så uppmärksammat med tillsatser så information finns det massor! Det gäller bara att komma ihåg vad jag läser & det är jag urusel på…

Men Natriumglutamat verkar inte vara trevligt, så snälla, håll er borta ifrån den…

”Mononatriumglutamat, i folkmun kallad natriumglutamat eller E621. En allt mer förekommande tillsats. Finns vanligen i chips, charkprudukter, kryddor, soppor och sylt med mera. Används med anledning att förhöja smaken. Ett billigt alternativ till äkta råvara. Går att använda i många olika livsmedel och kan framhäva många olika smakaromer som liknar andra råvaror.

Natriumglutamat klassas av många forskare som en av de farligaste tillsatserna som används i vår livsmedel. Dess huvudsakliga uppgift är att förhöja smakupplevelsen och förminska användandet av äkta råvaror. Natriumglutamat har under många år genomgått flera tester över hela världen och forskare är idag eniga om att ett förhögt intag av  natriumglutamat kan vara skadligt för oss människor.

Djur har fått symtom och även vi människor. Symtomen listas nedan

Misstänks kunna orsaka:

  • Svåra allergiska reaktioner, som ofta framträder av röda utslag över kroppen.
  • Epileptiska anfall, vid epilepsi
  • Fosterskador
  • svår huvudverk
  • astmaattacker
  • extrem vrede
  • paranoia och djup depression
  • försenad tillväxt
  • hormonstörningar.
  • leverskador.
  • förstörda nervceller”

Enligt: http://www.matfusket.com/2010/07/12/e621-natriumglutamat/

”Bara” misstankar men varför chansa?? De flesta använder ju bilbälte även fast risken är liten… Jag tror att vi är mycket sjuka & beter oss ”underligt” mycket pga vad vi äter & vad vi får i oss från miljön runt omkring. VARFÖR INTE MINSKA INTAGET SÅ MYCKET SOM MÖJIGT?

 

Lämna en kommentar

åtta + ett =