Kommer med åsikter om smaken senare, den är inte klar än 😉
Har smakat & tycker att den smakar lite för mycket dill. Annars riktigt bra 😉
1kg Västeråsgurka
1 dl salt
1 l vatten
—–
7 dillkronor
1 msk gult senapsfrö
1/2 färsk pepparrot i skivor
1 spansk peppar, hackad
—–
1 dl ättika, 24%
3 dl vatten
5 dl sockerSkiva gurkan.
Varva gurka, vatten & salt.
Låt stå 1 dygn.
Häll av spadet & låt gurkan rinna av.
Varva gurkan med dill, senapsfrö, pepparrot & peppar i rena, varma burkar.
Koka upp ättika, vatten & socker, häll över gurkan.
Låt stå 1 veckan, KLART!
Spännande! Hoppas resultaten blir bra, då ska jag definitivt testa det här receptet. Tror dock ett litet fel smugit sig in. Känner mig superdryg som ens kommenterar det men i slutet av receptet står det 1 dl ättika, 3 dl vatten och 5 dl vatten. Misstänker att något mått av ”vattnet” ska vara socker… vilket?
Ha, ha 😉 Du har så rätt! Det ska vara 3dl vatten & 5 dl socker så klart!!! Tack för det 🙂