Ättiksgurka

Kommer med åsikter om smaken senare, den är inte klar än 😉

Har smakat & tycker att den smakar lite för mycket dill. Annars riktigt bra 😉

 

1kg Västeråsgurka

1 dl salt

1 l vatten

—–

7 dillkronor

1 msk gult senapsfrö

1/2 färsk pepparrot i skivor

1 spansk peppar, hackad

—–

1 dl ättika, 24%

3 dl vatten

5 dl sockerSkiva gurkan.

Varva gurka, vatten & salt.

Låt stå 1 dygn.

Häll av spadet & låt gurkan rinna av.

Varva gurkan med dill, senapsfrö, pepparrot & peppar i rena, varma burkar.

Koka upp ättika, vatten & socker, häll över gurkan.

Låt stå 1 veckan, KLART!

2 tankar på “Ättiksgurka

  1. Spännande! Hoppas resultaten blir bra, då ska jag definitivt testa det här receptet. Tror dock ett litet fel smugit sig in. Känner mig superdryg som ens kommenterar det men i slutet av receptet står det 1 dl ättika, 3 dl vatten och 5 dl vatten. Misstänker att något mått av ”vattnet” ska vara socker… vilket?

Lämna ett svar till Katta Avbryt svar

4 × fyra =