Bostongurka & körsbärslikör!

Nu har jag sockrat likören!

Hoppas, hoppas att den blir god! Bara 1v kvar att vänta innan det blir provsmakning 😉 Jag antar att den blir ”mustigare” med tiden så jag kanske inte ska vara så snabb…

Det blev 1.3l av 0.7l sprit, jag hade inga begrepp om hur mycket det skulle bli men blev ändå lite förvånad över att körsbären inte saftat av sej nått alls knappt! Det var ca 8dl när jag hällde av bären, resten av likören är alltså vatten & socker!

Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå att få ut alla bär ur flaskorna utan bekymmer men det var inga problem. Det kanske skulle ha varit bär från nu, när de är mjukare? De är ju godare nu men jag trodde att det var på slutspurten då redan! Jag är visst ingen bärkännare 😉 Testar det nästa år!

Jag gjorde 2 olika, eller jag krossade bara kärnor i den ena & i den delade jag vaniljstången & rispade ur fröna. I den andra la jag bara i hela körsbär & kokade med en hel snutt av vaniljstången. Vi får se om det blir någon skillnad!

Jag gjorde bostongurka idag! Den ser inte alls ut som den man köper… Det är ju alltid det som är målet??!!

Jag tog orange paprika istället för röd & jag testade att ”hacka” i maskinen, vilket naturligtvis inte gick, det blev bara sörja! Det borde jag ju förstått men jag ville vara slö… Jag hackade litegrann för hand. Hoppas att smaken är bra för då vet jag att det är värt att hacka, hacka 😉

Lämna en kommentar

femton − två =