Hel inlagd gurka

Fy tusan! Det här behöver ingen prova göra, det blev inte alls gott.

Men gör gärna ättiksgurka eller inlagd gurka istället 🙂

6×1 liters burkar inlagd gurka blir det

2 kg små gurkor (västeråsgurka, druvgurka)

2 msk gula senapsfrön

1 dl ättikssprit 12%

4 liter vatten

3 msk socker

3 msk salt

5 dillkronor, två tsk dillfrö, dillstjälkar eller vanlig hackad dill

Blanda senapsfrön, ättika, vatten, socker och salt samt dillkronor, dillfrön eller dillstjälkar i en kastrull.

Koka upp lagen.

Låt lagen svalna.

Skölj och rensa under tiden gurkorna. Skär bort ev. fula delar.

Pricka hål i gurkorna med en gaffel.
Riktigt små gurkor kan läggas in hela. Större gurkan kan du dela i grova delar.

Lägg gurkarna tätt i väl rengjorda burkar och häll över lagen.

Lagen måste täcka.

Sätt på lock.

Låt de inlagda gurkorna stå några dygn.

Inlagda gurkor håller sig i flera månader.

Förvara dem svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du i kylen.

Lämna en kommentar

fyra + sju =