Fy tusan! Det här behöver ingen prova göra, det blev inte alls gott.
Men gör gärna ättiksgurka eller inlagd gurka istället 🙂
6×1 liters burkar inlagd gurka blir det
2 kg små gurkor (västeråsgurka, druvgurka)
2 msk gula senapsfrön
1 dl ättikssprit 12%
4 liter vatten
3 msk socker
3 msk salt
5 dillkronor, två tsk dillfrö, dillstjälkar eller vanlig hackad dill
Blanda senapsfrön, ättika, vatten, socker och salt samt dillkronor, dillfrön eller dillstjälkar i en kastrull.
Koka upp lagen.
Låt lagen svalna.
Skölj och rensa under tiden gurkorna. Skär bort ev. fula delar.
Pricka hål i gurkorna med en gaffel.
Riktigt små gurkor kan läggas in hela. Större gurkan kan du dela i grova delar.
Lägg gurkarna tätt i väl rengjorda burkar och häll över lagen.
Lagen måste täcka.
Sätt på lock.
Låt de inlagda gurkorna stå några dygn.
Inlagda gurkor håller sig i flera månader.
Förvara dem svalt och mörkt. Öppnad burk förvarar du i kylen.