Inlagd gurka

Den är så otroligt god, den här gurkan 🙂 Väldigt söt…

Efter provsmakning av alla olika sockermängder så är det bara att inse, det ska vara helmängd, det blev ok med 5hg istället för 7,5hg men det är heltklart bäst med full mängd!

 

7,5 hg Västeråsgurka

2 l vatten

2,5 dl salt

6,5 dl vatten

3,5 dl ättika, 12%

7,5 hg socker

(Aug-11, jag gjorde den mindre söt, hade i 5hg socker, Storpuman & S gillar inte men jag tycker den är ok)

Dag 1:

Skiva gurkan i assistenten, tunt.

Varva med vatten & salt.

Låt stå över natten.

Dag 2:

Slå av spadet.

Koka upp vatten, ättika & socker.

Om du har 24% ättika blir förhållandena 1,75 dl ättika + 8,25 dl vatten.

Häll över gurkan i varma, rena burkar.

Sätt på lock & låt svalna.

Koka upp lagen & häll över & svalna av ytterligare 2ggr.

Klart 😉

Lämna en kommentar

20 − 10 =