Körsbärslikör

Vet varken mängd eller smak än så länge men lovar att återkomma om det.

20/8-11: Jag krossade kärnor i en & i den delade jag vaniljstången & rispade ur fröna. I den andra la jag bara i hela körsbär & kokade med en hel snutt av vaniljstången. Vi får se om det blir någon skillnad! Tog tidiga bär! Det blev 0,8l efter avrinning = 480g florsocker, 1,6dl vatten + 1/2 vaniljstång

29/8-11 Nu har vi provat, den smakar otroligt gott tycker jag, S tycker att den är för söt. Sliskigt & gott 😉 Känner ingen stor skillnad på smaken.

 

700g körsbär

70 cl brännvin

Till varje liter färdig likör:

600g florsocker

2dl vatten

2 cm vaniljstång

Rensa & skölj bären.

Kärna ur 1/3 och krossa kärnorna.

Fördela i 2 flaskor & fyll på med spriten.

Låt stå i 3 veckor, skaka då & då.

Sila & häll i flaskor.

Koka florsocker, vatten & vaniljstång.

Kyl & fördela i spriten.

Låt stå i 1 vecka – KLART!

Lämna en kommentar

4 × 5 =