Vegetarisk pastasås med vitlökspaprika

Jag gillade pastasåsen men inte paprikan, den är godare rå! Kära S gillade inte svampen – så klart 😉

Testa att byta svampen mot rivna morötter, det borde vara smarrigt!

Pastasås:
20-30 champinjoner
1 förpackning krossade tomater (ca 500g)
2½ dl matlagningsgrädde
Basilika
Vitlök efter smak

Vitlökspaprika:
2 gula paprikor
2 röda paprikor
1-2 stora vitlöksklyfta
1-1,5 dl olivolja
Salt

Börja med vitlökspaprikan för den tar längre tid.

Paprikan:
Strimla paprika och lägg i en kastrull.

Häll på ca 1-1½ dl olivolja.

Pressa i vitlök och salta lite.

Låt paprikan puttra under lock till den är mjuk, ca 45 minuter.

Häll bort överflödig vätska och lägg över på ett uppvärmt serveringsfat precis före servering.

Pastasåsen:
Skiva champinjonerna och lägg i en annan kastrull.

Fräs svampen med lite olivolja.

Om svampen vätskar så låter man den fräsa till vätskan försvunnit.

Därefter häller man på de krossade tomaterna.

Pressa i vitlök efter tycke och smak.

Tillsätt grädden och krydda & salta efter behov.

Vill man ha lite hetta kan man även tillsätta sambal oelek

Låt såsen puttra i ca 5 minuter.

Servera såsen med valfri pasta, vitlökspaprikan och riven färsk parmesanost.

Lämna en kommentar

fyra × ett =