Tiden går!

Hua, vad tiden går! Jag gör så mycket andra bra saker att jag glömmer bort att blogga. Det är tråkigt för jag gillar att skriva lite här.

Redigerar årsinköpen igen… Jag är så nöjd med den listan, vi har köpt det vi velat ha men vi/jag har tänkt mej för många gånger & hoppat över massor av småpryttlar som egentligen inte var så kul att köpa.Det är även kul att se vad vi faktiskt köpt under året, det glöms ju ofta bort på 12mån!

Jag försöker ju att handla begagnat för att det blir billigare & för miljöns skull. Det finns massor av saker som gott & väl kan återanvändas. Sen är det ju så att i både leksaker & kläder (det är mest det jag köper begagnat) så finns det så mycket gifter som ivarjefall försvinner litegrann genom tvättar. Det finns säkert mycket kvar i dem ändå men det är ivarjefall bättre.

Vi jobbar väldigt lite & tar inte ut några dagar på pumorna. Det vill vi ju naturligtvis fortsätta med så länge som möjligt & därför ska vi inte göra av med en massa onödiga pengar. Det är otroligt trevligt att gå hemma 4 dagar hela familjen! Vi hinner få så mycket bra tid ihop & tjejerna får massor av mamma & pappa tid!

Nu har vi införskaffat en cykelkärra, jag hade beslutsångest & har funderat länge – vi borde köpa begagnat. Nu blev det inte så, vi köpte en ny & min förhoppning är att den kommer att användas intensivt i många år, då vill jag ju att den ska hålla (mycket pengar kostade den så jag förväntar mej kvalitet där efter…), den måste också klara av pumorna blir längre & tyngre. Änsålänge (har haft den sen i fredags ;)) så är den toppen!

Jag rensar min garderob! Det är jättekul! Det blir så mycket plats över & jättefint!  Där har det hängt kläder som inte används på alldeles för länge. Vissa är för små, andra är förstora & många är bara fula men ”kan vara bra att ha”. Nu åker vissa upp på vinden & andra ges bort. Jag har svårt att tro att jag kommer sakna nått, jag använde ju ändå bara en liten, liten procent av det som fanns där. Om det är fler som är som jag & samlar på saker, kläder, barnpryttlar, köksgrejer & annat som aldrig används men tar plats & är irriterande varje gång vi stöter på dem så är mitt förslag att röja. Ordentligt! Det känns skönt i själen 😉

Jag har länge varit imponerad över folk i min närhet som inte samlar på sej saker. De kan ha ett luftigt, fint & lättstädat hem utan större problem. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna komma dit men jag är en bit på väg nu & det känns så bra!

2 tankar på “Tiden går!

  1. hm… ja jag är nog inte en av dem som har luftigt och fint… 😉
    Jag måste verkligen röja min garderob oxå, kanske ska gå och göra det på en gång! Kram!

Lämna en kommentar

12 − ett =