Enkelt knäckebröd

Väldigt enkelt & supergott!

10 g jäst

2 dl kallt vatten

½ msk hel kummin

½ msk hel fänkål

1-2 tsk salt

2 dl grovt rågmjöl

1 dl rågsikt

2 ½-3 dl vetemjöl

 

Lös jästen i vattnet.

Mortla kummin och fänkål grovt.

Rör ner kummin, fänkål, salt och det mesta av mjölet i vätskan.

Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela degen i 10 bitar.

Kavla ut till  tunna knäckebröd på mjölat bakbord.

Grädda bröden i mitten av ugnen, 8-10 minuter, tills de hårdnat.

Låt kallna på galler.

Jag gjorde de första för tjocka så de blev mjuka, de fick ligga inne i eftervärmen ca 30min, toppen fina blev de då!

 

Lämna en kommentar

nitton − 17 =