Tryffel med chili & saffran

Hm… Jag tycker att de här blev alldeles för starka, de hettar ordentligt i munnen… Nu när jag skriver in receptet ser jag att jag tog 1 hel chili istället för en halv… GÖR INTE DET!!

1/2 chili

1gram(2pkt) saffran

1,5dl grädde

1tsk honung

1msk råsocker

200g mörk choklad, 70%

25g smör

kakao eller florsocker att rulla i

Hacka chilin grovt, använd även kärnorna.

Koka upp grädde med chili, saffran, honung och råsocker. Ta från värmen och låt dra ca 10 minuter.

Hacka chokladen i småbitar.

Koka upp grädden igen, sila och häll över chokladen. Tillsätt smöret, blanda väl medan chokladen smälter.

Låt svalna i kylskåp.

Rulla kulor eller spritsa chokladmassan i fina iskubsformer av gummi. Eller häll smeten i en form innan den svalnat & skär sedan i lagom stora kuber – enkelt 😉

Vänd tryfflarna i kakao eller florsocker.

Lämna en kommentar

femton − 10 =