Hm… Jag tycker att de här blev alldeles för starka, de hettar ordentligt i munnen… Nu när jag skriver in receptet ser jag att jag tog 1 hel chili istället för en halv… GÖR INTE DET!!
1/2 chili
1gram(2pkt) saffran
1,5dl grädde
1tsk honung
1msk råsocker
200g mörk choklad, 70%
25g smör
kakao eller florsocker att rulla i
Hacka chilin grovt, använd även kärnorna.
Koka upp grädde med chili, saffran, honung och råsocker. Ta från värmen och låt dra ca 10 minuter.
Hacka chokladen i småbitar.
Koka upp grädden igen, sila och häll över chokladen. Tillsätt smöret, blanda väl medan chokladen smälter.
Låt svalna i kylskåp.
Rulla kulor eller spritsa chokladmassan i fina iskubsformer av gummi. Eller häll smeten i en form innan den svalnat & skär sedan i lagom stora kuber – enkelt 😉
Vänd tryfflarna i kakao eller florsocker.