Moussaka

Den är helt ok, smakade inte så mycket så det behöver kryddas på lite mer.

Ca 6 port

2 auberginer, ca 500gr

olja eller smör att steka i

500gram färs

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

Oregano, salt och vitpeppar efter tycke & smak

2dl grädde

2 ägg

1dl majonnäs

2-3dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken fint, stek i smöret.

Tillsätt färsen och bryn.

Blanda ner tomatpurén och låt även den bryna med ett litet tag.

Krydda och slå på grädde.

Låt puttra en stund?? Späd eventuellt med vatten om verkar bli för torrt.

Skiva auberginen tunnt och bryn i en aning olja på båda sidor.

Lägg aubergineskivorna i ugnsfast form.

Täck och fördela med köttfärsröran.

Vispa upp äggen och blanda med majonnäs och ost.

Slå oststanningen på toppen & gratinera i 200grader till gyllenbrun färg.

Servera med en god sallad!

Lämna en kommentar

5 − fyra =