Filodegsknyten

Jag som gillar fetaost tyckte att det här var smaskens!

I början.. tillslut jag tyckte att det smakade för mycket fetaost i förhållande till filodeg. Jag ska nog testa med halva mängden ost, kanske krydda med något mer.

Väldigt trevligt snax ändå enligt mej 🙂

Kladdigt blev det i stekpannan, det var ju första försöket så osten rann ut på några stycken eftersom jag inte hann med att vända/ta ur dem när de var klara och smälte… Ett tips är att inte ha så många i stekpannan samtidigt!!

18st

250g filodeg

300g fetaost

1/2dl yoghurt, 10%

2krm peppar

rapsolja till stekning

Mosa osten och blanda med yoghurt och peppar.

Lägg 2 filodegsark ovanpå varandra Skär i 6 rektanglar.

Lägg på lite oströra i ena kortänden.

Vik in långsidorna och rulla ihop.

Stek i rikligt med olja ca 1-2min/sida.

Om de får ligga i för länge så smälter osten och den rinner ut, det blir riktigt kladdigt… Att det rinner ut kan också bero på att knytet inte är så bra ihop vikt märkte jag ;(

Svalna och servera!

Lämna en kommentar

13 − 3 =