Mindre gift i naturen..

Jag fick mej en tankeställare när jag läste ”Kurera”, tidningen som finns på Hälsokost.

De gav några viktiga Eko-val som kommer från Naturskyddsföreningen.
Jag vill ju ro att alla människor tänker som jag och redan handlar så mycket ekologiskt som möjligt men jag vet ju naturligtvis att det inte är så. Därför tycker jag att en påminnelse kan vara på sin plats!

När ni ändå kikar in på Naturskyddsföreningens sida (vilket alla som jag känner kommer att göra nu ;)) så passa även på att läsa vad du kan göra för att hålla dina barn så giftfria som möjligt här!

Tänk på era kroppar – de mår inte bra av alla dessa gifter som finns! (Tror jag)

*Köp ekologiskt kaffe. På kaffeplantager används ett av världens farligaste bekämpningsmedel. Det skadar både miljön & arbetarna förstås!

*Bananer & vindruvor besprutas mycket. Bekämpningsmedlen på bananodlingar ger både arbetarna & deras barn nervskador. Eftersom vindruvor har så tunna skal så kan de innehålla rester av bekämpningsmedel – gäller naturligtvis russin och vin också!

*Mejeriprodukter. När du köper ekologiskt så bidrar du till att mindre gifter sprids här i Sverige. Våra djur mår bättre av att gå ute & vi behöver inte tillverka maten de äter.

*Kött. Samma anledning som mejeriprodukterna.

*Potatis är den gröda som besprutas mest i Sverige! Kanske anledning nog att göra ett litet eget potatisland… 🙂

Lämna en kommentar

sjutton − sex =