Bönburgare!

De här biffarna/hamburgarna var toppen goda!

Lite svåra att steka, de ville lätt ramla isär, så jag skulle inte våga ge mej på att grilla dem. Jag tror att lite mer havregryn och ev ett ägg kan göra susen för ihop hållandet! Jag tyckte att det blev väldigt gott ihop med en tzatziki i hamburgerbrödet!

Kul med vegetariskt!

10st

1 lök, hackad

2 vitlöksklyftor, rivna

ca 400g kidneybönor

300g chunky salsa, Änglamark har en ekologisk utan tillsatser!

2dl pumpafrön

1/2dl ströbröd

1dl havregryn

 

Ha lök, vitlök, bönor och salsa i mixern.

Kör till en jämn smet.

Ha i salsan, kör igen till en bra smet.

Smaka av.

Forma 10 biffar/burgare och stek i olja.

Mums med tomat, gurka, rödlök, sallad och bröd som en vanlig burgare.

Det behövs något kladdigt(Tzatziki/guacemole) för att det inte ska bli för torrt!

 

Lämna en kommentar

8 − två =