Italiensk lax med vitlökssås

4 portioner

4 laxfiléer

4 morötter

1 kålrot

1 grönsaksbuljong

4 soltorkade tomater

2 vitlöksklyftor

salt, peppar

ruccolasallad

Servera med en vitlökssås:

2dl creme fraiche

1dl majonnäs, hemgjord

salt, peppar & vitlök efter smak

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär morot och kålrot i mindre bitar, ca 2 x 4 cm.

Koka ca 5 minuter med en grönsaksbuljongtärning.

Häll av vattnet och lägg dem på en ugnsplåt.

Ringa olja över. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Skär laxen i stora kuber.

Ta ut grönsakerna och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.

Stek ytterligare 10 minuter.

Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med 1 msk olja och de pressade vitlöksklyftorna.

Fördela tomatoljan över lax och rotfrukter.

Strö över lite ruccola.

Servera med den vitlökssåsen.

Lämna en kommentar

4 × fyra =