4 portioner
4 laxfiléer
4 morötter
1 kålrot
1 grönsaksbuljong
4 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
ruccolasallad
Servera med en vitlökssås:
2dl creme fraiche
1dl majonnäs, hemgjord
salt, peppar & vitlök efter smak
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär morot och kålrot i mindre bitar, ca 2 x 4 cm.
Koka ca 5 minuter med en grönsaksbuljongtärning.
Häll av vattnet och lägg dem på en ugnsplåt.
Ringa olja över. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Skär laxen i stora kuber.
Ta ut grönsakerna och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.
Stek ytterligare 10 minuter.
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med 1 msk olja och de pressade vitlöksklyftorna.
Fördela tomatoljan över lax och rotfrukter.
Strö över lite ruccola.
Servera med den vitlökssåsen.