MAT mm

Mat är svårt. Ibland. Ivarje fall tycker jag det.

Jag har svårt att förstå människors val ibland. Jag har svårt att förstå mina egna val ibland – när orken tryter och jag bara vill att maten ska vara klar – då vill jag köpa en färdig rätt och slänga in i micron (som vi inte ens har) – men jag gör det aldrig. Inte nu för tiden. Mina barn ska få riktig mat så jag gör nått annat som är enkelt istället. Äggröra och yoghurt med frön i tar väldigt kort tid att laga 😉

Läste dagens inlägg på kostdoktorn om mosad frukt i plastförpackning. Den tuben har jag också funderat på varför den finns. Vem köper den?? Jag försår inte ens att det är enklare än att köpa en riktig frukt…

…men sen förstår ju jag inte heller varför folk använder dessa obehagliga våtservetter och tvättar sej själva och sina barn med jämt. Även om bebisens rumpa inte reagerar med att bli röd och fnasig av dem (tror säkert att det finns hudkräm eller dyl i för att motverka detta) så tror jag att det finns otroligt mycket onödiga kemilkalierna i dem.

Plus att det finns ett så enkelt alternativ.

TA EN PLASTPÅSE, HA I LITE VATTEN OCH LÄGG I PAPPERS/PLAST TVÄTTLAPPAR!

Den här varianten har vi i bilen, i vagnen, i cykelkärran osv.

Lämna en kommentar

sju + 4 =