LCHF

Vad är LCHF egentligen? Äter jag enligt LCHF? Är det en trend?

Ja, trendigt är det nog. Så uppfattar jag det i varje fall men en hållbar trend som jag hoppas kommer att stanna för evigt! Att äta LCHF eller dra ner på kolhydraterna är det många, många som gör runt omkring och de allra flesta verkar må jättebra! Jag tror att det blivit ett sånt stort uppsving tack vare att många människor mår bra av att hoppa över socker och mjöl.

 

  • Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).
  • Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

Det är så kostdoktorn förklarar LCHF, enkelt! -En väldigt bra sida som alla borde kika in på!

 

Jag mår bra när jag inte äter socker och mjöl. Det har blivit mer eller mindre min vardag. Jag äter ALLA grönsaker, ibland någon potatis – men mjöl och socker är bara onödigt för min kropp. Så då undrar jag varför jag äter det… – Det är gott och BEROENDEFRAMKALLANDE!!

Jag har mina perioder där jag äter glass (hemgjord), någon smörgås (när jag blir sugen på att baka) och någon kaka (när jag är på kalas). Jag känner på mitt sug och mitt letande i skåpen efter NÅGOT att äta när jag har ätit för mycket av det goda och beroendeframkallande mjölet eller sockret. Då är det dags att bli striktare igen.

Så nej, jag är ingen strikt LCHFare, inte för jämnan i varje fall. Jag tror nog inte att jag vill vara det heller, inte nu, jag vill kunna ha de där extra grejerna ibland men jag vill att det ska vara lyx! Jag tycker att det känns skönt att inget av våra barn tycker att det är konstigt längre att vi inte har spaghetti & makaroner till maten. Vi har potatis bland men oftast är det ”bara” grönsaker. LÅGKOLHYDRATKOSTARE är nog rätt ord för mej om jag nu ska dela in mej i ett fack… 😉

Storpuman blev lite arg på mej idag när moussakan serverades med bara pizzasallad och morötter till ”-varför får vi inte sån mat som vi brukar, med många grönsaker till??” En väldigt härlig kommentar ifrån en 5-åring tycker jag 😉

Flera bra sidor att läsa:

Kostdoktorn

Anna Hallén

Annika Dahlqvist

Jonas Bergqvist

 

Lämna en kommentar

fem − tre =