Moussaka

Idag har jag gjort moussaka!

Det är första gången och jag vet ju att storpuman ”inte gillar det där svarta – aubergine”. Men det var en väldig åtgång så nästa gång lär det bli en dubbelsats direkt för nu finns det inget kvar till matlåda 😉 Jag hann inte ens ta ett kort 😉

Nu har jag gjort den igen några gånger och tagit ett ”före-kort” i varje fall 😉

Jag hittade tyvärr inga ekologiska auberginer när jag var och handlade så det fick bli ”vanliga”, alla de övriga ingredienserna är dock inga problem att hitta ekologiska!

Det här är ett LCHF-recept taget ifrån Toveshälsa. Jag har ju som sagt var aldrig gjort en ”vanlig” moussaka men jag har ätit det några gånger och alla har varit lika goda. Jag vet inte vad som skiljer innehållsmässigt men jag antar att det är en redning med mjöl i i den vanliga?

4port

2 auberginer

1 tsk salt

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

500g köttfärs

500g krossade tomater

peppar

Sås:

1.5dl grädde

1.5dl creme fraiche

2 äggulor

1 dl riven ost

1tsk kanel

Mera ost till gratinering 🙂

Ugnstemp 175grader.

Skiva auberginen i cm-tjocka skivor.

Lägg på plåt på bakplåtspapper & salta.

Ställ in i ugnen ca 15min, tills de blivit mjuka.

Fräs löken & vitlöken, ha i köttfärsen och stek klart.

Häll på de krossade tomaterna & lite peppar, låt koka 10-15min.

Gör ostsåsen:

Blanda alla ingredienser & värm tills osten smält.

Varva aubergine, köttfärs & ostsås i en ugnsform, strö över riven ost.

Ställ i ugnen 40-45min.

Yummie;)

Lämna en kommentar

16 − 9 =