Matlådor i glas

Jag tror att jag glömt att skriva att jag köpte nya matlådor i höstas, i glas – ett väldigt bra alternativ mot plast…

Jag är väldigt nöjd så före jul köpte jag några till.

Skönt att rensa ut fler och fler av plastbunkarna i skåpen! De är ju tyvärr inte bara att göra sig av med eftersom de fyller ett behov, de används ganska flitigt att lägga upp eller förvara mat i.

Nu använder vi de här i glas så mycket det går istället.

Det är ett lock av plast, det känns ju tråkigt men jag tycker ivarjefall att det känns bra att slippa värma en plastburk i micron de gånger som någonting behöver värmas där (vi har ju ingen micro men det finns på våra arbeten och hemma hos andra).

Det bästa av allt är att de inte kostar mycket alls. De kommer ifrån Biltema och kostar 27 – 43.-, beroende på storlek, det finns 3 olika storlekar. De matlådor jag sett tidigare av glas har kostat bra mycket mer! Kan det vara så att det skiljer på glas och glas? I hur giftfri den faktiskt är??

Enda nackdelen (förutom plastlocket) är att glas är tungt!

 

Lämna en kommentar

9 − 7 =