Vegetarisk lasagne

Jag gjorde den här utan mjöl, jag använde istället Bechamelsåsen från Moussakan och Lasagneplattorna från LCHF pasta/Tortilla. Det blev väldigt bra! Alla gillade det! Det första Storpuman sa var: Mmm, mamma, det här var jättegott! 🙂

Originalet kommer ifrån kryddburken.

8p

”Färsen”:

200g kålrot

2 morötter

1 squash

2 paprikor

3 vitlöksklyftor

1dl tomatpuré

4dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning, utan smakförstärkare, ex Kung Markatta

2dl grädde

salt, vitpeppar

”Bechamelsås”:

3dl grädde

3dl creme fraiche

4 ägg-gulor

2dl riven ost

Lchf- lasagneplattor:

8 ägg

2,5dl creme fraiche

1dl fiberhusk

Skala och riva kålrot, morot och squash.

Finhacka paprika och vitlök.

Blanda i en kastrull el panna och fräs i smör några minuter.

Ha i tomatpuré, buljong, vatten, grädde, kryddor.

Småkoka i 10min.

Gör såsen: Blanda grädde, creme fraiche, gulor och ost, värm tills osten smält.

Gör plattorna: Vispa ihop ägg och creme fraiche.

Vispa i fiberhusken, ta lite i taget och vispa ordentligt så det inte blir klumpar.

Ställ in i ugnen 150 grader ca 10 min.

Börja ha lite sås på botten av en ugnsform.

Varva plattor och såserna. Avsluta med bechamelsåsen.

In i ugnen 220 grader ca 30 min.

 

Lämna en kommentar

4 × 1 =