Kakor/Mellanmålsbar

Det stod mellanmålsbar i receptet men jag tycker nog att det passar utmärkt som kakor/snax/fredagsmys eller nått liknande 🙂

Mina rasade isär, de blev inga fina ”barer”. Vet inte om det berodde på att jag inte pressade ner de ordentligt i formen eller att de fick stå inne lite för kort stund eller nått???

Men de var väldigt goda, innehåller inga tillsatser & kommer att göras igen med olika kryddningar 🙂

Receptet hittade jag i ”Buffé”

 

1dl havregryn, ekologiska

1dl solrosfrön, ekologiska

1dl pumpafrön, ekologiska

1/2dl sesamfrön, ekologiska

1/2dl russin, ekologiska

1/2dl finhackade torkade fikon, ekologiska

1tsk vaniljpulver, ekologiskt  &  utan tillsatser

1 1/2tsk kanel, ekologisk

1msk kakao, ekologisk

2msk mörk sirap

2 äggvitor, ekologiska

Sätt ugnen på 125grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Rör i sirap och äggvitor.

Klä en ”sockerkaksform” med bakplåtspapper.

Ha i smeten och pressa ner den ordentligt.

Grädda ca 10min.

Låt svalna och skär i bitar.

MUMS!

Lämna en kommentar

2 × 1 =