Det stod mellanmålsbar i receptet men jag tycker nog att det passar utmärkt som kakor/snax/fredagsmys eller nått liknande 🙂
Mina rasade isär, de blev inga fina ”barer”. Vet inte om det berodde på att jag inte pressade ner de ordentligt i formen eller att de fick stå inne lite för kort stund eller nått???
Men de var väldigt goda, innehåller inga tillsatser & kommer att göras igen med olika kryddningar 🙂
Receptet hittade jag i ”Buffé”
1dl havregryn, ekologiska
1dl solrosfrön, ekologiska
1dl pumpafrön, ekologiska
1/2dl sesamfrön, ekologiska
1/2dl russin, ekologiska
1/2dl finhackade torkade fikon, ekologiska
1tsk vaniljpulver, ekologiskt & utan tillsatser
1 1/2tsk kanel, ekologisk
1msk kakao, ekologisk
2msk mörk sirap
2 äggvitor, ekologiska
Sätt ugnen på 125grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör i sirap och äggvitor.
Klä en ”sockerkaksform” med bakplåtspapper.
Ha i smeten och pressa ner den ordentligt.
Grädda ca 10min.
Låt svalna och skär i bitar.
MUMS!