Majsknäckebröd

Mmm, det här var gott – som majschips ungefär 🙂

Receptet är från Risenta

Jag provade att strö över solrosfrön, linfrön och flingsalt men fröna bara ramlade bort… Gången efter tryckte jag ner flingsaltet lite och då blev det bättre 😉

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla ingredienser utom flingsalt.

Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck med händerna ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta.

Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

 

 

Lämna en kommentar

17 − 11 =