Mejerifri vecka nr 2

Jag är positivt överraskad över hur lätt det går att vara utan mjölk!

Det ända vi har ersatt är mjölk till gröten som nu blivit havremjölk istället. Eftersom morgonyoghurten är utbytt mot gröt. Pumorna är bara glada för det för den är godare 😉

Vi är fortfarande hungrigare än vanligt men det kanske blir skillnad ju längre tid det går?? Det ska bli spännande att se om maten kostar som vanligt eller om det skiljer sig nått från en vanlig månad!

Ikväll har jag syjunta och tänkte först att då måste jag ju laga ”vanlig” mat men sen bestämde jag mig för att det behöver jag inte alls 🙂 Vi får se om gästerna tänker på det…

Så här ser menyn ut för våran Mejerifria vecka nr 2:

 

Fräst grönsaksriv + lax + majonnäs-sås

Korvpytt + Sallad, Chokladmousse

Ärtsoppa & Pannkaka

Senapsbiffar + Frästa grönsaker (broccoli, paprika och lök)

Tunnbrödsrulle med räkor

Salladsgrejer (En favorit här hemma – vi blandar allt möjligt gott till en buffé. Ex Paprika, oliver, soltorkade tomater, majskolvar, tofu , dressing, bröd/fröbröd, skinkor, olika goda grönsaker & i vanliga fall ostar;) )

Pasta + Stora köttbullar i tomatsås – jag hittade ett LCHFrecept på pasta utan mejeriprodukter som måste provas 🙂

 

Lämna en kommentar

sjutton − 7 =