Kladdkaka utan socker & mjöl :)

Jag har provat gjort en LCHF-chokladkaka/kladdkaka. Den är utan mjöl och tillsatt socker, vilket är jättebra!

Vi tyckte att den blev lite för ”besk”. Det kan ha berott på att den ekologiska chokladen som jag brukar köpa (det finns bara en sort i Sala som är nötfri) var helt slut så jag blev tvungen att köpa Fazers 70%iga, den är ju inte lika god…

Men jag tror också att det skulle vara bra med en tesked vaniljpulver!

Jag fick receptet av min syster som hade det i en tidning så vem har gjort det från början har jag ingen aning om!

8 bitar men den är mättande!

100g smör, ekologiskt

100g mörk choklad, ekologisk

1dl vispgrädde, ekologisk

2 ägg, ekologiska

1msk kakao, ekologisk

Smält smöret och ha i chokladen, rör tills allt ät smält.

Vispa ihop ägg och grädde.

Ha i kakaon i ägg/gräddröran.

Blanda ihop allt.

Smörj en springform (en form med löstagbar-kant).

Bröa ev med kokosflingor.

Häll i smeten, ställ i ugnen 8-10min.

Den ska vara kladdig!

Låt svalna & servera med grädde och bär – MUMSFILLIBABBA 🙂

Lämna en kommentar

tre × 1 =