Vindruvor

Naturskyddsföreningen har en bra video som alla borde se enligt mej!

De berättar om hur mycket rester av kemikalier som finns kvar i besprutade druvor. Det är mycket!

Inte förvånande men irriterande. Det är så lätt att köpa druvorna eller russin som bra godis och tanken är toppen men det är så mycket rester kvar av cancerframkallande- och hormonstörande-ämnen och det tror jag att många inte vet eller så glömmer vi bort det och går på extrapriser!

 

Det finns väldigt många grödor som besprutas mycket men vindruvor, kaffe, potatis, mejeriprodukter, bananer och kött hör till de värsta! Så om ni känner för att prova gå över på några eko-varor, välj dom!

Jag tycker att det är otäckt när det besprutas med ämnen som är cancerframkallande och hormonstörande, rester blir kvar och vi får i oss det – barnens kroppar är små och kanske mer känsliga än en vuxenkropp! Vem vet egentligen vad som händer med våra kroppar???

Det finns ekodruvor ibland på affären här hemma och då passar vi på att köpa, det blir extra lyxigt när det blir så sällan 🙂

Vi ser också till att köpa ekologiska russin och vin förstås…

5 tankar på “Vindruvor

  1. Synd att det inte alltid finns eko druvor.
    Jag har absolut blivit mer medveten o där har du hjälpt till att påverka mig

Lämna en kommentar

fyra × 5 =