Gaspacho

Det här är riktig sommarmat! Kallt, gott och enkelt!

Just nu står den i kylen och väntar på att det ska bli kväll så vi får provsmaka och sätta betyg 🙂

4p

Alla ingredienserna finns som eko-varianter! (Utom saltet..)

500g tomater

500g krossade tomater

300g gurka

2 paprikor

1/2 liten rödlök

1 vitlöksklyfta

3msk vitvinsvinäger

1dl olivolja

1krm chilipulver

2krm salt

2krm peppar

Dela tomaterna i 4 bitar och skär bort det hårda.

Dela gurkan, löken och paprikan i mindre bitar.

Riv vitlöken.

Blanda alla grönsaker i mixern och kör tills det är småsmå bitar kvar, om du vill ha lite tuggmotstånd, annars kör du lite till 😉

Häll på olja, vinäger och kryddor och smaka av.

Kyl!

Den ska serveras välkyld gärna med någon isbit i

+ ett gott bröd (helst utan mjöl) 🙂

Lämna en kommentar

ett + tre =