Det är väldigt sällan som vi äter bröd nu för tiden, vanligt mjölbröd.
I helgen grillade vi hamburgare och då bakade jag hamburgerbröd, vilket var otroligt gott 🙂
men säkert orsakar endel magvärk och sug efter mer mat men nu var det värt det 😉
Receptet kommer från Coop
24st
Alla ingredienser finns som ekologiska!
50g jäst
2tsk salt
4msk socker
100g smör, rumsvarmt
1liter mjölk, 37grader
1100g vetemjöl
Rör ut jästen med salt, socker, smör och mjölk i assistenten. Kör tills all jäst smält/försvunnit.
Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta degen 5min i maskin.
Jäs ca 1h under duk.
Dela i 24 bitar och forma till runda bullar.
Jäs under duk 30min.
Ställ in i ugnen ca 15min, 200grader.
Låt svalna på galler.