Hamburgerbröd

Det är väldigt sällan som vi äter bröd nu för tiden, vanligt mjölbröd.

I helgen grillade vi hamburgare och då bakade jag hamburgerbröd, vilket var otroligt gott 🙂

men säkert orsakar endel magvärk och sug efter mer mat men nu var det värt det 😉

Receptet kommer från Coop

24st

Alla ingredienser finns som ekologiska!

50g jäst

2tsk salt

4msk socker

100g smör, rumsvarmt

1liter mjölk, 37grader

1100g vetemjöl

Rör ut jästen med salt, socker, smör och mjölk i assistenten. Kör tills all jäst smält/försvunnit.

Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta degen 5min i maskin.

Jäs ca 1h under duk.

Dela i 24 bitar och forma till runda bullar.

Jäs under duk 30min.

Ställ in i ugnen ca 15min, 200grader.

Låt svalna på galler.

Lämna en kommentar

4 + tjugo =