Chokladbollar/Mumsfillibabba-bollar :)

Eftersom vi inte längre kan använda nötter i maten och håller sockret borta så mycket vi kan så gör vi alla möjliga typer av dessa bollar!

Vi blandar i olika fröer och torkade frukter, ibland med vaniljpulver, ibland utan. Det här är ett bra grundrecept men variationerna är oändliga och hos oss blir de nästan aldrig lika…

Vi gillar dom skarpt! Det är toppen som fika/fredagsmys/picknicklyx.

Det går att rulla dom i kokos eller sesamfrön eller bara ha dom som dom är.

Yuumie 🙂

Allting finns som ekologiskt!

100g dadlar
75g fikon
75g russin
3msk kakao, 20g
1dl pumpafrön, 60g
1dl solrosfrön 60g
50g smör
1/2tsk vaniljpulver

Blanda allt i mixern, kör tills det blivit en lagom smetig massa och rulla bollar av den.

Rulla ev i kokos/sesamfrön.

Lämna en kommentar

sex − ett =