Mmmm, dom här kakorna var fantastiskt goda 🙂
Precis som det stod i receptet så är det svårt att gissa att grunden är bönor! De är söta och smakar choklad – helt utan mjöl. Jag ska pröva att ta bort en stor del av sirapen nästa gång och se hur det smakar, jag tror det kommer gå alldeles utmärkt…
Jag har provat att halvera sirapen och det smakade toppen! Tror dock att det inte går att ta bort mer för då håller de nog inte ihop 😉 Sist så gjorde jag dom teskeds-storlek – det blev ca 35st lagom stora!
FANTASTISKT 🙂
Receptet hittade jag i Buffé
2msk krossat linfrö
3/4dl mörk sirap
1/2tsk vaniljpulver
2dl kokta svarta bönor
2msk kokosolja
3/4dl kakao
knappt 1/2tsk cayennepeppar
50g mörk choklad
Flingsalt
Sätt ugnen på 175grader.
Blanda linfrön, sirap och vaniljpulver. Låt stå.
Mixa bönor, kokosolja, kakao och cayenne. Min stavmixer klarade inte av det (tror den är ganska vek så jag fick blanda med resten och mixa)
Rör ihop blandningarna och tillsätt chokladen.
Klicka ut en dryg matskedsstorlek (tesked blir också bra) på bakplåtspapper på plåten.
In i ugnen ca 20min – de ska vara lite kladdiga i mitten tycker jag 😉
OBS! Se till att blanda in cayennen ordentligt – vissa av mina blev vääldigt starka 😉