Det blir en limpa av receptet men jag gör alltid dubbelt – det är så gott och lätt att skiva och frysa in! Jag skulle nog göra tre direkt om jag hade 3 brödformar att grädda i 😉
Jag väger alltid ingredienserna men blandar hejvilt av vad som finns hemma 🙂
1 limpa
1dl, 70g solrosfrö/nötter
1/2dl, 40g krossat linfrö
3/4dl, 35g vetekross
2 1/2dl, 70g vetekli
2dl, 120g vetemjöl (100g ekologiskt)
3dl, 180g grahamsmjöl (150g ekologiskt)
1tsk salt
1tsk bikarbonat
4dl filmjölk
1dl, 125g mörk sirap
Sätt ugnen på 175grade.
Smörj och bröa en 1 1/2l form med vetekli.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda i sirap och fil.
Stjälp upp i formen och släta till ytan.
Ställ långt ner i ugnen ca 45min.