Jennys goda filmjölksbröd

Det blir en limpa av receptet men jag gör alltid dubbelt – det är så gott och lätt att skiva och frysa in! Jag skulle nog göra tre direkt om jag hade 3 brödformar att grädda i 😉

Jag väger alltid ingredienserna men blandar hejvilt av vad som finns hemma 🙂

1 limpa

1dl, 70g solrosfrö/nötter

1/2dl, 40g krossat linfrö

3/4dl, 35g vetekross

2 1/2dl, 70g vetekli

2dl, 120g vetemjöl (100g ekologiskt)

3dl, 180g grahamsmjöl (150g ekologiskt)

1tsk salt

1tsk bikarbonat

4dl filmjölk

1dl, 125g mörk sirap

Sätt ugnen på 175grade.

Smörj och bröa en 1 1/2l form med vetekli.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda i sirap och fil.

Stjälp upp i formen och släta till ytan.

Ställ långt ner i ugnen ca 45min.

Lämna en kommentar

fyra × 5 =