Jag gör nästan aldrig tårtor och blir därför aldrig bra på det. Den här blev helt ok men skulle behöva lite mera fyllning för att bli perfekt 😉
Jag ville inte följa receptet här eftersom det gick ut på att köpa färdiga mousser och blanda ihop – INGET FÖR MEJ!!
Botten:
4st ägg
2dl Socker
2dl Vetemjöl
11/2tsk Bakpulver
1tsk Vaniljpulver
Chokladmousse:
11/2dl grädde
100g mörk choklad
Ev för stabbig, 2dl grädde + 100g choklad = bra??
Jordgubbssylt ca 2dl – mer är bra – 3dl??
Limekräm:
2dl grädde
2dl creme fraiche
1 lime
1dl florsocker
gör * 1,5 för då går det att täcka tårtan med limekräm och ha lite mer inuti.
Limekrämen är väldigt god!
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver, vänd ned det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda ca 40 min i 175 grader.
Låt kakan svalna och dela den i 4 delar.
Mixa jordgubbs-sylten och bred på första lagret.
Lägg på nästa botten.
Gör Limekrämen: Vispa grädden hårt, blanda i creme fraiche, lime och socker.
Bred på, spar 1/3 till utsidan.
Lägg på nästa botten.
Gör chokladmoussen:
Vispa grädden, smält chokladen och blanda, bred över.
Lägg på sista lagret botten.
Bred på resten av limekrämen och dekorera 🙂