Åh, vad det är behändigt med en form mat i ugnen! Jag gillar det så mycket 🙂
Hela familjen gillar detta även om pumorna plockar bort squashen… 😉
Receptet hittade jag i Coops tidning Mersmak!
Det var kul att se vätskan dras ur squashen – det blev mycket vatten som kom ut (ser ut som den svettas ;))
8port (=en stor glasform från Ikea…)
2st tunt skivade squash
1tsk salt
Olja/Smör
800g färs av något slag EKO!!!
2tsk kanel
1tsk salt
1/2tsk cayenne
1l passerade tomater
600g tunt skivade potatisar
5 skivade tomater
300g fetaost
Sätt ugnen på 200grader.
Lägg ut squashen och strö över saltet, låt vätskan dras ut.
Stek färsen i olja/ smör tills den är genomstekt.
Krydda med kanel, salt, cayenne.
Häll på tomaterna.
Varva squash, färs, potatis och tomater i en ugnsform.
Strö över fetaosten.
Grädda ca 50min.
Servera med en sallad 🙂