Medelhavsgratäng

Åh, vad det är behändigt med en form mat i ugnen! Jag gillar det så mycket 🙂

Hela familjen gillar detta även om pumorna plockar bort squashen… 😉

Receptet hittade jag i Coops tidning Mersmak!

Det var kul att se vätskan dras ur squashen – det blev mycket vatten som kom ut (ser ut som den svettas ;))

8port (=en stor glasform från Ikea…)

2st tunt skivade squash

1tsk salt

Olja/Smör

800g färs av något slag EKO!!!

2tsk kanel

1tsk salt

1/2tsk cayenne

1l passerade tomater

600g tunt skivade potatisar

5 skivade tomater

300g fetaost

 

Sätt ugnen på 200grader.

Lägg ut squashen och strö över saltet, låt vätskan dras ut.

Stek färsen i olja/ smör tills den är genomstekt.

Krydda med kanel, salt, cayenne.

Häll på tomaterna.

Varva squash, färs, potatis och tomater i en ugnsform.

Strö över fetaosten.

Grädda ca 50min.

Servera med en sallad 🙂

Lämna en kommentar

ett + tre =