Burritos

Det är egentligen konstigt att jag provade det här receptet eftersom jag inte är så förtjust i curry och jag fick känslan av att det skulle bli torrt… Det blev i varje fall gott! Jag tillsatte lite grädde eftersom det såg alldeles för torrt ut.

Det skulle vara någon färdigblandad ”färskost fruktig curry” i, jag bytte helt enkelt ut den mot creme fraiche och curry. Jag tror inte på att låsa sej vid specifika produkter, både för att det blir jobbigt om de inte finns hemma när jag behöver dom  och för att det oftast innehåller onödiga, konstiga ämnen och är dyrare! Den här produkten hade en hållbarhet på 133 DAGAR, vilket gör mej ganska fundersam…

Receptet kommer från Arla.

4p

400g köttfärs

1 paprika

1grön jalapeno

400g kokta kidneybönor

2dl creme fraiche

1tsk salt

1krm peppar

1/2tsk curry

8 mjuka tortillabröd

200g riven ost

+ 2dl gräddfil

Sätt ugnen på 250°.

Skär paprikan i bitar och hacka jalapeñon.

Bryn köttfärsen, tillsätt paprika och jalapeño.

Rör ner bönorna, creme fraiche, curry, salt och peppar.

Fördela blandningen på torillabröden.

Strö över hälften av osten i ruularna.

Rulla ihop till täta rullar och lägg i en ugnssäker form.

Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen i 5–8 min.

Servera med gräddfil och en sallad.

Lämna en kommentar

tjugo − 3 =