Ja, ett till helt fantastiskt recept!
De här browniesarna (?) går hem hos alla! De är väldigt goda OCH utan mjöl och vanligt socker 🙂
Recept från Evelinas Ekologiska.
4 dl Kokta sköljda kikärtor
2 Ägg
1/2 dl Kokossocker
6 msk Kakao
1 msk Kokosolja
1 krm Vaniljpulver
1/2 tsk Bakpulver
150 g Choklad 70 %
Topping
50 g Choklad 70%
Flingsalt
Mixa kikärtor, ägg, kokossocker, kakao, kokosolja, vaniljpulver och bakpulver till en jämn smet.
Det behöver vara i assistenten (i varje fall för mej, min mixerstav fixar det inte!)
Smält chokladen i vattenbad och mixa ner i smeten.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper cirka 20×25 cm.
Hacka chokladen till toppingen fint och strössla över tillsammans med havssalt.
Ställ formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 min i 175grader.
Ju kortare tid formen står i ugnen desto saftigare brownies.
Låt sedan svalna helt innan servering.
Det här är brownies som liksom blir som allra godast efter en natt i kylen. De får då perfekt konsistens och är enkla att skära i bitar.
Servera som de är eller ihop med grädde.
MUMS!