Chokladbrownie

Ja, ett till helt fantastiskt recept!

De här browniesarna (?) går hem hos alla! De är väldigt goda OCH utan mjöl och vanligt socker 🙂

Recept från Evelinas Ekologiska.

4 dl Kokta sköljda kikärtor
2 Ägg
1/2 dl Kokossocker
6 msk Kakao
1 msk Kokosolja
1 krm Vaniljpulver
1/2 tsk Bakpulver
150 g Choklad 70 %

Topping
50 g Choklad 70%
Flingsalt

Mixa kikärtor, ägg, kokossocker, kakao, kokosolja, vaniljpulver och bakpulver till en jämn smet.

Det behöver vara i assistenten (i varje fall för mej, min mixerstav fixar det inte!)

Smält chokladen i vattenbad och mixa ner i smeten.

Häll smeten i en form med bakplåtspapper cirka 20×25 cm.

Hacka chokladen till toppingen fint och strössla över tillsammans med havssalt.

Ställ formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 min i 175grader.

Ju kortare tid formen står i ugnen desto saftigare brownies.

Låt sedan svalna helt innan servering.

Det här är brownies som liksom blir som allra godast efter en natt i kylen. De får då perfekt konsistens och är enkla att skära i bitar.

Servera som de är eller ihop med grädde.

MUMS!

 

Lämna en kommentar

4 × fem =