Linsbollar med rödcurrysås

Linsbollar med rödcurrysås

Härliga bollar som håller ihop utan problem!

Alla vi gillar de här men såsen till är det vi vuxna som är mest förtjusta i 🙂

Vegetariskt, veganskt och gott!

2 dl torkade röda linser

200g kokt vita bönor

0,5 gul lök

0,5dl kokosmjöl

1dl dinkelmjöl

1tsk bakpulver

1tsk salt

0,5tsk svartpeppar

0,5-1 kruka koriander

olja att steka i

Sås:

1 gul lök

1msk olja

1msk röd currypasta

1burk kokosmjölk (400 ml)

1 grönsaksbuljongtärning

1 lime, finrivet skal och saft

140 g färsk spenat

salt

 

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.

Låt svalna lite. Mixa linser och bönor. Lägg i en bunke.

Finhacka löken.

Blanda kokosmjöl, dinkelmjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål.

Hacka koriandern.

Ha i lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna.

Blanda och forma till 25 bollar.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt om på medelvärme ca 7 min till fin färg. Försök inte vända dem för tidigt för då kommer de bara att gå sönder!

Medans bollarna steks sågör du såsen:

Skala och hacka löken.

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan och löken någon minut.

Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning.

Koka upp och sjud 5 min.

Tillsätt limeskal (endast det gröna) och limesaft och vänd ner spenaten.

Smaka av med salt.

Servera linsbollarna med currysås, ris och gärna färsk koriander.

Lämna en kommentar

2 × 4 =