Härliga bollar som håller ihop utan problem!
Alla vi gillar de här men såsen till är det vi vuxna som är mest förtjusta i 🙂
Vegetariskt, veganskt och gott!
2 dl torkade röda linser
200g kokt vita bönor
0,5 gul lök
0,5dl kokosmjöl
1dl dinkelmjöl
1tsk bakpulver
1tsk salt
0,5tsk svartpeppar
0,5-1 kruka koriander
olja att steka i
Sås:
1 gul lök
1msk olja
1msk röd currypasta
1burk kokosmjölk (400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime, finrivet skal och saft
140 g färsk spenat
salt
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
Låt svalna lite. Mixa linser och bönor. Lägg i en bunke.
Finhacka löken.
Blanda kokosmjöl, dinkelmjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål.
Hacka koriandern.
Ha i lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna.
Blanda och forma till 25 bollar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek dem runt om på medelvärme ca 7 min till fin färg. Försök inte vända dem för tidigt för då kommer de bara att gå sönder!
Medans bollarna steks sågör du såsen:
Skala och hacka löken.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan och löken någon minut.
Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning.
Koka upp och sjud 5 min.
Tillsätt limeskal (endast det gröna) och limesaft och vänd ner spenaten.
Smaka av med salt.
Servera linsbollarna med currysås, ris och gärna färsk koriander.