Majsbröd

Jag blev sugen på att baka och hittade det här enkla receptet! Det är ändrat litegrann eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma.

Gott med nybakt! Det blev nästan som scones – ganska torrt, smuligt och väldigt gott!

Mitt blev mycket plattare än bilden sär jag hittade receptet men det gjorde inget. Nästa gång ska jag prova sockerkaksformen – lättare att skära bra skivor då tror jag 🙂

2dl majsmjöl

2dl rågmjöl

1tsk salt

2tsk bakpulver

100g naturell yoghurt

100g mjölk

50g olivolja

2 ägg.

Ugn 200grader.

Smörj en form med löstagbar kant (springform) – eller testa sockerkaksformen – det har jag inte gjort än men det borde vara enklare att skära skivor då!

Blanda majsmjöl, rågmjöl, salt och bakpulver.

Ha i yoghurt, mjölk, olja och ägg.

Rör ihop ordentligt!

Häll i formen.

Grädda ca 25min.

Låt svalna lite innan du skär upp, annars är det i princip omöjligt att få brödskivan att sitta ihop…

Lämna en kommentar

17 − sex =