14/2 – 11

Jaha, så var det dags för mej att börja blogga! Intressant…

Jag har funderat ett tag & fick ryggpuffen som behövdes av min kära S i julklapp – jag är lovad all  hjälp jag behöver (= mycket 😉 ) utan att få en sur man! Bäst att utnyttja tillfället 😉

Jag har under hösten samlat på mej lite recept som fungerar att laga utan kemikalier, jag har hittat recept på kryddblandning till tacos, jag har provat gjort ketchup & hamburgerdressing mm. Jag provar mej fortfarande fram eftersom mycket av det jag provat inte har fått toppbetyg än!

Framför allt har jag börjat, bara börjat än, att lära mej planera våran mat. Det tar tid, både att leta recept & att prova göra dem. Det är inte bara att springa till affären på fredageftermiddagen och köpa färdiga hamburgare, hamburgerbröd, dressing & strips om suget kommer. Det kräver en plan för att det ska fungera. I varje fall om man som jag inte vill äta samma mat jämt utan tycker att det är roligt med nyheter. Planerandet behöver ju bara sträcka sig till en veckomatsedel men bara det verkar svårt för mej – Förändring krävs 😉

Jag vill att folk ska förstå att vi inte behöver lägga ner  en enormt mycket tid & pengar på mat som kanske inte är bra för oss. Jag vet inte om alla dessa E-nummer som finns är farliga för oss, inte alla andra tillsatser heller men jag vet att de inte alltid har funnits där & jag vet att vi kan klara oss utan att äta dem. Jag vet också att det kommer att komma dagar när orken inte räcker till för att tänka ut något och det är då jag hoppas att frysen är fylld av smaskigheter 😉

Idag ska jag göra en korvgryta, korv är inte lätt att få fatt i utan konstigheter men jag köpte den som kommer ifrån Västerås i varje fall. Den hade hyffsad kött% och inte alls många konstiga ord i innehållsförteckningen. Z kommer att bli glad, det är inte så ofta vi äter korv & sist vi var i affären så sa hon – efter att jag sagt att vi inte skulle köpa någon korv – korv är faktiskt gott mamma!

Lämna en kommentar

12 + 15 =